Zomer

Overschot aan sla…? Als er dan een overschot is aan sla en alle familieleden zo ongeveer de sla de neus uit komt, kun je altijd nog een krop gebruiken om slasoep te maken.
Heel makkelijk te maken en zo lekker dat je dat eigenlijk niet verwacht…  

Ingrediënten

·         1 krop sla
·         1 ui
·         room
·         ½ liter zelf getrokken bouillon of van een blokje
·         olijfolie
·         peper
·   gerookte kipfilet

Bereidingswijze

Pak een grote pan. Was de krop sla en laat deze in een vergiet uitlekken. Snipper een ui en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn. Pak de sla en snij deze grof. Doe de sla bij de uien en laat het een minuut of vijf meebakken. Giet de bouillon erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en maak af met de room en breng op smaak met vers gemalen peper. Schenk de soep in kommen en garneer met kleine blaadjes sla en voor de vleesliefhebber met enkele reepjes gerookte kipfilet.